Devenez Coopérateur de Wilfried

En savoir plus

Over Wilfried

Wilfried est un magazine qui a pour ambition de raconter la politique belge à la manière d’un roman. Indépendant de tous les pouvoirs, il est appelé à paraître tous les quatre mois.

Wilfried kent geen gelijke in de Belgische pers. Hij houdt zich ver van de politieke waan van de dag om zich te concentreren op de belangrijke tendensen van deze tijd. De redactionele lijn verzoent droge expertise met een krachtige verbeelding, zonder te vervallen in ironie of spot. Dankzij de scherpe pennen van Wilfried blijkt de Belgische politiek geen saai en vervelend treurspel, maar een wervelend en kleurrijk theater, even meeslepend als een aflevering van Narcos, True Detective of House of Cards.

Wilfried is geen militante krant, ook al kijkt hij naar de wereld met bezorgde blik. Als richtsnoer geldt de stelregel van Georges Simenon: "Begrijpen, zonder te oordelen".

De voornaamste kracht van Wilfried ligt in zijn auteurs. Journalisten met naam en getalenteerde fotografen, die deel uitmaken van de Belgische top. Het jongste teamlid is amper 22 jaar, de ouderdomsdeken bijna 71. Samen zorgen ze voor een subtiele cocktail van frisheid en ervaring.

Geef leven aan Wilfried. Morgen vindt u hem in uw boekhandel of krantenwinkel!

Ontmoet het team van Wilfried

Redactionele lijn

Het magazine Wilfried verschijnt vier keer per jaar.
De titel verklapt het opzet al: Belgisch, politiek en vol humor. Out of the box.
De naam is een verwijzing naar christen-democraat en oud-premier Wilfried Martens: een van de politici die het federale landschap het meest heeft beïnvloed sinds 1945. Het is geen hulde aan hem maar eerder een sympathieke knipoog. Anderen zullen er een duidelijke verwijzing in zien naar Wilfried Van Moer, de legendarische speler van Standard Luik, of naar Wilfried Peeters, wielrenner en kasseivreter uit de jaren '90.

Op het programma? Grote interviews, een blik achter de schermen, uitgebreide reportages, verfijnde portretten, kronieken geënt op "een aparte kijk"... en dat alles in een verzorgde, elegante schrijfstijl.

Dat Wilfried maar enkele keren per jaar verschijnt, is het resultaat van een uitdaging: weg blijven van de actualiteit, afstand nemen van "hot news", om dichter te staan bij de werkelijkheid en bij de belangrijke tendensen van deze eeuw.

De opdracht van Wilfried ? De belgische politiek beschrijven zoals een roman door een reportagestijl te vermengen met vertelkunst. Het verwoorden van de krachtverhoudingen en hun drijfveren zonder zich te laten afleiden door micro-incidenten, maar met een zo breed mogelijk blikveld. Op zoek gaan naar de hoofdstromen die de huidige politieke wereld in België vormgeven. En daar met verve over vertellen.

Belgische politiek is goed voor 70 tot 80 procent van de redactionele inhoud van Wilfried. De rest gaat naar vakbonden, universiteiten, justitie, politie, economie, ziekenhuizen,...

Contacteer ons

Vous souhaitez vous abonner ou être informé de l’avancée de notre projet ?

Pour toutes questions :
admin@wilfriedmag.be

Pour la rédaction :
hello@wilfriedmag.be

Contactgegevens van Wilfried :

CVBA Wilfried
Pepibru
Barastraat 173-177
1070 - Brussel

BTW-nr.: BE0676776324

Télécharger les statuts de Wilfried SC.